Aluminium is een zeer gewild en veelzijdig materiaal in veel industrieën. Dit non-ferro metal is namelijk zeer in licht gewicht, heeft een hoge mate van stijfheid en is bestendig tegen corrosie. Dankzij deze eigenschappen wordt aluminium vaak gebruikt als afwerk-, design-, hobby- en zelfs decoratiemateriaal.

Onlinealuminium.nl levert aluminium platen aan (klein)zakelijke klanten en hobbyisten. Ook voor een aluminium rondstaf en aluminium vierkantstaf kunt u bij ons terecht. Bestelt u voor 16.30 uur? Dan verzenden wij uw bestelling de volgende dag. Wilt u meer weten over aluminium? Lees dan verder.

aluminium-productie

Hoe wordt aluminium gewonnen en verwerkt?

Aluminium wordt gewonnen uit bauxiet. Dit is een roodachtig mineraal dat voornamelijk in tropische en subtropische gebieden voorkomt. Het bauxiet wordt eerst ontgonnen en daarna geconcentreerd. Dit gebeurt doormiddel van een chemische reactie. Dit wordt aluminium productie genoemd.

Deze productie bestaat uit meerdere stappen. De belangrijkste stap is de Hall-Héroult-procedure, waarbij het aluminium uit het bauxiet wordt gewonnen. Vervolgens wordt het materiaal opgeslagen in grote blokken die in een fabriek worden verwerkt tot de gewenste vormen. Dit kunnen aluminium profielen, platen of staven zijn.

Diverse hoge kwaliteit aluminiumlegeringen​

Tegenwoordig is aluminium productie een stuk efficiënter geworden: niet alleen qua stroomverbruik, maar ook qua het eindproduct. De aluminiumlegeringen van nu hebben sterkere eigenschappen dan vroeger.

Onlinealuminium levert platen gemaakt van diverse legeringen, waaronder aluminium 7075, aluminium 7021, aluminium 6082, aluminium 6061 en aluminium 5083.

Deze legeringen hebben verschillende eigenschappen, waardoor ze voor verschillende toepassingen geschikt zijn.

aluminium-duurzaam

Duurzaamheid

Net als veel andere metalen is aluminium zeer duurzaam. Dit komt door de volgende redenen:

  • Gebruik van duurzame energiebronnen bij de productie;
  • Het heeft een zeer lange levensduur;
  • Het is roestvrij;
  • Het is onbrandbaar.

Bovendien is dit materiaal volledig recyclebaar. Aangezien het volledig roestvrij is kan het prima gerecycled worden zonder enige kwaliteitsverlies. Het recycleproces is overigens ook zeer eenvoudig. Het aluminium wordt namelijk tot kleine korrels vermalen. Deze worden vervolgens gesmolten. De vloeibare substantie wordt dan in mallen gegoten om af te koelen. Daarna kan het weer tot andere halffabricaten worden verwerkt.

Toepassingen en bewerkingen

Aangezien aluminium op maat gezaagd kan worden, is het vrijwel in alle constructies toepasbaar. Het materiaal kan in elke gewenste vorm gemaakt worden. Hierdoor wordt het vaak gebruikt als bouwmateriaal in de architectuur. Aluminium snijden, lassen, buigen of frezen gaat snel en eenvoudig.

Bovendien heeft dit materiaal een uitstekend sterkte-gewichtsverhouding. Hierdoor kunnen de aluminium producten van Onlinealuminium gebruikt worden in de constructiebouw, licht- en geluidsindustrie, voor het maken van meubels, ladders, bouwsteigers en nog veel meer.

Aluminium kopen bij OnlineAluminium

Onlinealuminium heeft een ruim assortiment aan hoge kwaliteit aluminium producten voor (klein)zakelijke klanten en hobbyisten. U kunt via onze webshop een bestelling plaatsen. Bestelt u voor 16.30 uur? Dan wordt uw bestelling de volgende dag op maat voor u gezaagd en verstuurd.

Heeft u nog vragen over dit materiaal? Neem dan gerust contact op via de telefoon of onze E-mail. Onze experts zijn u graag te woord. Bestel vandaag nog online aluminium van Onlinealuminium.nl!