Welkom bij onlinealuminium.nl, de webshop voor aluminium op maat gezaagde producten!

Bent u hobbyist of een (klein)zakelijke klant en heeft u op maat gezaagde aluminium producten nodig voor uw project, dan vindt u in onze webshop exact dát wat u nodig heeft.
Via onze webshop kunt u aluminium platen, vierkant- en rondstaf in de aangeboden legeringen op maat bestellen. U geeft online de gewenste afmetingen aan en wij doen de rest! Zo eenvoudig werkt onlinealuminium.nl! Voor 16:30 besteld, is de volgende dag op maat gezaagd en verstuurd. Indien u vragen heeft, staan wij voor u klaar. Altijd!

Algemeen

Onlinealuminium.nl heeft een eigen voorraadmagazijn waar gemiddeld zo’n 1000 ton (= 1.000.000 kg) aluminium is opgeslagen. Afhalen bij Onlinealuminium.nl is ook mogelijk op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 16:00. 

U kunt Onlinealuminium.nl bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur via [email protected]. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

De openingstijden van onze vestiging in Emmen zijn maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. In het weekend en op feestdagen gesloten. 

Uw orders leveren wij veelal standaard binnen twee werkdagen en wij reageren razendsnel op uw aanvragen. 

Onlinealuminium.nl werkt met Mollie.com als betrouwbare betalingsprovider. U kunt middels iDEAL uw bestelling betalen. IDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. 

Indien u voor 16:30 besteld wordt het aluminium veelal de volgende dag op maat gezaagd en verstuurd. Onlinealuminium.nl doet er alles aan om uw bestelling binnen 2 werkdagen te bezorgen. U ontvangt van ons een e-mail met hierin een leverdatum, zodra de bestelling verzendklaar is. Op de doorlooptijd van de pakketdienst/vervoerder hebben wij uiteraard geen invloed, maar ook dit is veelal binnen 1 à 2 dagen. 

Verzenden en afhalen

Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht leveren wij per DHL of op een pallet met onze vervoerder. 

Bij een orderbedrag onder de €750,- en bij leveringen in het buitenland worden transportkosten in rekening gebracht. 

Bij een orderbedrag boven de €750,- worden geen transportkosten in rekening gebracht. 

Ja, dat is mogelijk bij de pakketten via DHL. De grotere afmetingen worden verstuurd met een vervoerder en kunnen niet gevolgd worden via Track en Trace. Voor de verzendingen met DHL ontvangt u na het bestellen een email met daarin de Track en Trace code. 

U bent altijd welkom om uw bestelling op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 16:00 bij onze vestiging in Emmen af te halen. Bij ons worden geen kosten gerekend wanneer u uw bestelling komt afhalen. Klik hier voor onze adresgegevens (Google maps).

Retourneren

Aangezien uw bestelling bijna altijd maatwerk is, kunt u de ontvangen goederen die speciaal voor u gezaagd zijn, niet retourneren. Zie het kopje herroepingsrecht in de algemene voorwaarden. Wanneer Onlinealuminium.nl verkeerd of beschadigd materiaal heeft geleverd kunt u dit uiteraard wel melden. Wij zullen in dat geval zorgen voor een kosteloze herlevering. Wel willen wij u attenderen op het feit dat hier industrieel aluminium betreft, waarop productiesporen/walsplekjes zichtbaar kunnen zijn. Het is niet aan te raden dit voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

Uw bestelling wordt na uw betaling direct in behandeling genomen. Vrijwel alle bestellingen via de webshop worden direct op maat gezaagd. Dit heeft als gevolg dat u uw bestelling achteraf helaas niet meer kunt wijzigen of annuleren. Wij adviseren u de materiaallijst en afmetingen goed te controleren, voordat u de bestelling plaatst. 

Voor producten die op maat gemaakt worden, geldt geen herroepingsrecht. Zie artikel 8 herroepingsrecht in de algemene voorwaarden. 

Status bestelling

U krijgt binnen enkele minuten een orderbevestiging in uw mailbox. 

Wanneer u geen orderbevestiging heeft ontvangen, neemt u dan direct contact op met de afdeling verkoop [email protected]

Producten

In de meeste gevallen kunnen wij producten voor u op maat leveren. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers. 

Ja het is mogelijk om een offerte op te vragen voor een grote bestelling. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Ook kunt u contact met ons opnemen via [email protected]

Wij raden het af om het aluminium te gebruiken voor decoratieve doeleinden. Het betreft industrieel aluminium, waarop productiesporen/walsplekjes zichtbaar kunnen zijn. 

Onlinealuminium.nl levert zowel aan de particuliere- als aan de zakelijke markt. 

Bij Onlinealuminium.nl staat klachttevredenheid hoog in het vaandel. Wij zullen uw klacht zo goed mogelijk oplossen. U kunt uw klacht indienen per e-mail [email protected], zodat wij samen met u een passende oplossing kunnen vinden. Uw klacht wordt binnen één week beantwoord. 

Service

Onlinealuminium.nl is een onderdeel van CMD Aluminium B.V. Onlinealuminium.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om de bestellingen zo snel, goed en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Betrouwbaarheid is één van de drie kernwaarden van Onlinealuminium.nl. Wat ons betreft, staan we voor wat we beloven. 100%. Altijd. Dit geldt voor alle gegevens van klanten en leveranciers die wij voor onze dienstverlening in ons systeem registreren. Bij het registreren houden wij ons aan de richtlijnen van de AVG. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze Privacy Policy. 

Onlinealuminium.nl levert zowel aan de particuliere- als aan de zakelijke markt. 

Bij Onlinealuminium.nl staat klachttevredenheid hoog in het vaandel. Wij zullen uw klacht zo goed mogelijk oplossen. U kunt uw klacht indienen per e-mail [email protected], zodat wij samen met u een passende oplossing kunnen vinden. Uw klacht wordt binnen één week beantwoord. 

Vragen omtrent aluminium

Grofweg is er een tweedeling te maken in de uitvoering van aluminium platen.
Enerzijds zijn er de gewalste legeringen/uitvoeringen over het algemeen hebben deze
legeringen/uitvoeringen iets betere mechanische eigenschappen, omdat de molecuul-structuur gewalst is. Daarentegen ontstaat een wals-spanning in het materiaal, die verder in het proces weer gereduceerd wordt door het gloeien en/of na-rekken. 

In bijgaande tabel zijn de legeringen gerangschikt van goed naar minder geschikt op een
aantal verschillende eigenschappen. Voor iedere specifieke eigenschap staat de meest
geschikte legering bovenaan.

Alle aluminium producten die aangeboden worden door onlinealumium.nl zijn van industriële aard. Dit houdt in, dat er gedurende het productie/bewerkingsproces plekjes of krasjes kunnen ontstaan. Het aluminium rolt immers vanaf de wals/productie door het proces heen. Normaliter zijn dit hele oppervlakkige plekjes die doorgaans middels schuren met bijvoorbeeld Scotchbrite weggepoetst kunnen worden.
Indien u bijvoorbeeld een dunne, decoratieve plaat als bekleding van de achterwand van uw keuken zoekt, kunnen wij u beter doorverwijzen naar andere webshops die daarin gespecialiseerd zijn.

Nee, aluminium roest niet in de vorm als dat ijzer/staal dat doet. Echter aluminium is wel onderhavig aan corrosie (aluminium-oxyde). Dit kan in uiterste vorm er uitzien als een witte uitslag op het oppervlak. Daarom hebben aluminium producten ook veelal een nabewerking om het te beschermen tegen oxyderen. Dit kan bijvoorbeeld lakken/poedercoaten/anodiseren zijn. Bij anodiseren breng je een gecontroleerde laag
aan die het beschermt tegen verdere corrosie. Deze chemische nabewerking moet door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden.

Aluminium legeringen kunnen alleen gebogen/gezet worden indien ze voldoende zacht zijn. De hardere legeringen kunnen dan haarscheurtjes vertonen. Uiteraard hoe kleiner de hoek/radius hoe groter de kans op haarscheurtjes. De aanbevolen buig/zet kwaliteiten zijn de 1050A en de 5754 legering. Dit hoort niet tot het product assortiment van onlinealuminium.nl.