Aluminium 6061 staat bekend om zijn uitstekende combinatie van sterkte, bewerkbaarheid en corrosiebestendigheid, waardoor het een van de meest gebruikte aluminiumlegeringen in de industrie is. Bij OnlineAluminium.nl bieden we hoogwaardige producten die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen, van constructieprojecten tot precisie-engineering. Maak kennis met onze aluminium 6061 platen van hoge kwaliteit!


aluminium-productie

Kenmerken van Aluminium 6061

Aluminium 6061 is een legering van aluminium, magnesium en silicium, en het behoort tot de 6000-serie van aluminiumlegeringen. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen:

  • Hoge sterkte: aluminium 6061 biedt een goede balans tussen sterkte en gewicht, waardoor het ideaal is voor structurele toepassingen waarbij lichtgewicht materialen nodig zijn.
  • Corrosiebestendigheid: deze legering biedt uitstekende weerstand tegen corrosie, zelfs in maritieme en industriële omgevingen, wat de levensduur van uw projecten kan verlengen.
  • Goede bewerkbaarheid: het is gemakkelijk te lassen, te snijden, en te vormen, wat het een favoriet maakt voor allerlei fabricageprocessen.
  • Warmtebehandelbaar: dit soort aluminium kan door middel van warmtebehandelingen versterkt worden, wat de mechanische eigenschappen verder verbetert.

Aluminium 6061 perfect op maat gezaagd

Onlinealuminium werkt met de beste machines en deskundig personeel. We zagen uw aluminium 6061 plaat tot op de millimeter nauwkeurig. Daarbij kunt u kiezen uit diverse diktes, breedtes en lengtes.

Zoekt u naar een plaat met afmetingen die niet binnen onze opties vallen? Gelukkig is het dan mogelijk om een offerte aan te vragen voor EN AW 6061. Vermeld hierbij de gewenste maatvoering en we gaan voor u aan de slag.


De toestand T651 is met name voor dikkere platen, voor de dunne maten gebruiken wij T6.

aluminium-duurzaam

Snelle levering van EN AW 6061

Mogelijk staat uw project stil totdat uw aluminium plaat binnenkomt. Wij snappen dat korte levertijden tegenwoordig van groot belang zijn. Bestel uw alu 6061 plaat voor 16:30, dan zagen en verzenden wij de bestelling veelal de volgende dag.

Heeft u vragen over onze producten of diensten? Bel of mail even. We beantwoorden graag uw vragen, ook als het gaat om aluminium 6061.

 

 

Aluminium 6061 kopen bij OnlineAluminium.nl

OnlineAluminium heeft een ruim assortiment aan hoge kwaliteit aluminium producten voor (klein)zakelijke klanten en hobbyisten. U kunt via onze webshop een bestelling plaatsen. Bestelt u voor 16.30 uur? Dan wordt uw bestelling de volgende dag op maat voor u gezaagd en verstuurd.

 

Heeft u nog vragen over dit materiaal? Neem dan gerust contact op. Onze experts staan u graag te woord over ons Aluminium 6061!